Projects

The projects shown on this website are architectural projects I have done, mainly in Brighton and Hove, since I set up my own architectural practice. I work with clients who want to extend, convert, improve or alter their homes, and I will advise you on doing this in the most sustainable way.

More about how I work

  • A first-floor conservatory

    The brief was to replace the conservatory and integrate it with the rest of the house. The house had an original first-floor conservatory with a timber structure and a corrugated asbestos roof. The solution; a sustainable hardwood structure, low-energy doubled-glazed units, heat reflective glass in the roof and insulated walls.

  • Listed property refurbishment

    The brief was to refurbish a damp, dark, poorly laid-out basement flat in a listed building. The solution was to simplify the layout, address the damp and carry out a complete refurbishment in liaison with the conservation officer.

  • A kitchen extension and a loft conversion

    The brief was to increase the living area of the house and provide another bedroom with a WC/shower room. The solution; extend the ground-floor area and to convert the unused loft. The result is a light, spacious house that works superbly as a family home.

  • Basement and second-floor conversion

    The house is a 1930s semi-detached house in a conservation area. The brief was to convert the basement and the loft. The solution; extend the basement to the rear, creating a two bed flat and a balcony for the house above. Convert the loft into an office, a bedroom and a bathroom.

  • Kitchen expansion and extension

    The brief was to expand and extend the kitchen on a tight site.  The solution; pinch a bit from the front and the back, pulling the garage forwards and adding a small glazed room to the rear creating a full-size kitchen.

  • Creating a family living space

    The brief was to transform a separate kitchen and dining room into a family living space. The solution; remove the wall between the kitchen and the dining room, relocate the WC and insert bi-folding doors across the rear wall opening out on to the garden.

Page 1 of 212